Goda nyheter sedan 2002     Tisdag 31 januari 2023 kl 19:10Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Fokusera på andras problem istället
Matildas kompis
Foto: Matildas kompis
Artikelskribenten Matilda
 3 22219 157 1
Matilda Karlsson
Online 11:40 24/04 2008  Modifierad 00:04 16/08 2010
Matilda
Matilda
Bönegrupp, också de fattiga men glada
Matilda
Matilda
Fattiga men glada barn
{"width":"236","height":"500","type":"file","thumbnail":"thumb"}

Allmänt  Det bästa du kan göra är att göra något for någon annan! Att åka till ett helt annat land och göra något för andra människor har verkligen förandrat mitt liv. Tänk vad mycket vi kan förändra och ta bort problem i våra egna liv genom att hjälpa andra människor.

När vi sätter fokuset pa andra manniskor så forsvinner ju automatiskt fokuset på problem i våra egna liv. För man kan ju bara fokusera på en sak i taget. Ibland är lösningen på våra problem så enkel som att hjälpa någon annan.

Nu har jag varit i Sri Lanka mer än sju månader. Från början skulle det här bara bli en tre månaders resa, men efter tre månader tänkte jag att jag måste stanna längre, för jag gör större nytta här genom att hjalpa andra människor.

Under min tid här har jag också insett hur fantastiskt det är och vilken glädje det är att hjälpa andra manniskor. Att kunna hjälpa andra är inte svårt ibland är det sa enkelt som att bara dela med sig av erfarenheter och kunskap. I ministryt som jag är i håller vi två dagar i veckan gratis engelskalektioner for barn och ungdomar. När jag gick i skolan i Sverige hade jag inte de bästa betygen i engelska och grammatiken var verkligen inte min starka sida. Jag hade aldrig då kunna tänkt mig att jag skulle undervisa engelska för barn. Men de engelska kunskaper jag har är större an vad de har och varför då inte dela med mej av de kunskaper jag har. Vi behöver inte vara perfekta for att hjälpa någon annan vi kan dela med oss av vad vi kan.

Sedan jag kom hit har jag börjat prioritera annorlunda i mitt liv vad som är viktigt och inte viktigt, och det har gjort en stor förändring i mig. Jag tänker annorlunda nu om vad som ar värt att spendera tid på och inte. Under min tid i Sri Lanka har jag sett Gud göra många mirakler, människor som blivit helade, människor som fått befrielse i sina liv. Men Gud har verkligen gjort ett mirakel i mitt liv också genom att förandra mig. När vi hjälper andra människor kan Gud också förandra oss. Jag tror att det är ett av de bästa sätten att förändras och att förminska problemen i livet.

När jag tänker tillbaka på de här sju månaderna, så inser jag hur många mirakler Gud har gjort, bara genom det här ministryt. Det här är ingen stor organisation eller med många arbetande, i stort sett bara en familj och några till. Men vi har ändå kunnat göra mycket för att hjälpa andra människor och Gud har verkligen varit här och hjälpt till när det varit svårt. När vi inte haft pengar för att hjälpa andra manniskor har Gud ändå på nåt sätt försett oss så att vi ändå kunnat hjälpa andra. Gud är verkligen en Gud som gör mirakler!

En dag besökte vi en familj. Då kom en kvinna och hennes son som är handikappad i ena benet och armen. Hon har en väldigt svår situation, men hon sa att hon ville bli frälst, så vi bad med henne och hennes son till frälsning. Nu besöker vi dem ibland och berättar om hur de kan följa Jesus, men de har nästan inget hus. Huset är halvt: På ena sidan finns ingen vägg. Förut hade de ett hus av lera men det började gå sönder och nu håller de på och bygger upp ett nytt hus. Trots dessa svåra förhållanden är det fantastiskt att se denna kvinnas växande tro och glädje i livet. Trots att hon har en väldigt svår situation så hjälper hon andra människor.

Att åka till Sri Lanka och leva ett annat liv än i Sverige, har både förändrat mig och jag har fått vara en förändring för andra människor. Jag tror inte att man behöver åka till andra sidan jordklotet for att förändra sig själv eller vara en förändring för andra. Jag tror att var vi än bor så kan vi hjälpa andra manniskor och sätta vårt fokus på andra människors behov. Om vi förändrar vår attityd och bestämmer oss för att hjälpa andra människor, tror jag att vi inte bara kommer vara en förändring för någon annan utan vi kommer också förändras. Gud välsigne dig!

Matilda är volontär på organisationen:
www.bluecrossministry.com

¤jenna¤
18:33 24.4.2008


Du verkar var på rätt plats :) Det låter härligt!
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén