Goda nyheter sedan 2002     Tisdag 31 januari 2023 kl 19:35Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > I östra Jerusalem
 1 22507 167 11
Andreas Forsberg
Online 12:21 08/04 2008  Modifierad 04:53 19/08 2010

Allmänt  Igår gjorde vi ett besök till Tom Hess "bönehus för alla nationer" som ligger i en arabisk by på Oljeberget - som ju är öster om Jerusalems gamla stad.

För att komma dit fick vi lov att marschera till trakterna kring Damaskusporten för att ta en slags buss (mini- sådan) som skulle ta oss till vår by. I minibussen pratade vi med två arabiska pojkar som var mycket vänliga och bjöd oss på godis. Till all lycka kunde jag så pass mycket arabiska så jag kunde svara med "shukran" i stället för de bland dessa människor inte så värst omtyckta språken hebreiska och engelska. I övrigt fanns det nog inte så mycket någondera kunde säga som den andra kunde förstå (förnyade igen mitt löfte att lära mig basic arabiska) men våra vänner pratade arabiska med oss och vi försökte emellanåt fråga något på engelska. -I ett ganska tidigit skede fick vi reda på att de hatar Israel och Amerika, men det var ju i och för sig ingen nyhet, och så konstaterade jag än en gång att saker och ting är lättare då man kommer från ett land som Finland som på många sätt är ganska neutralt - så mycket lättare att röra sig på de mest olika ställen.

Då vi väl kom fram till bönehuset visade det sig att vi kom just under den tid då man bad för den del av världen som inbegriper Finland (man delar upp världen i 12 delar efter portar i Jerusalems stadsmur och så ber man för varje del 2h per dygn) - alltså området för Samuels bergsport. Det kändes lite lustigt för mig, speciellt i och med att "helgonet" för den porten är Andreas. Vi bad och lovsjöng och fick lyssna på underbar kinesisk lovsång (och jag fick dessutom testa att spela harpa, mina drömmars uppfyllelse, även om den var ostämd) och tog nattvard tillsammans. Fick nya vänner från Kina och en rysk messiansk jude - kontakter som kändes Designed by God.

Då klockan blev fyra var det så dags för oss att ta oss ner från berget med vår kära minibuss, som faktiskt råkade komma precis då vi ställde oss på hållplatsen.

Väl tillbaka i västra Jerusalem blev vi mötta av marscherande Christians United for Israel-människor, mest amerikaner med USAs och Israels flaggor, förutom en massa flaggor som jag antar var olika amerikanska delstaters. Det finns kontraster i denna stad.


HannaN
19:41 9.4.2008


Nå nog har jag tänkt lite att jag skulle kunna skriva något hit, men ännu har det inte blivit något...
Nu har jag varit här redan över fem månader...Tiden rusar iväg. Återvänder till koti-Suomi i början av juni. Du har rätt Oka, det är nog Yeshua som är den bästa lösningen på den soppa som är här.
Veronica
19:18 9.4.2008Hej på dig Hanna!!! Häftigt med din hebreiska! Skulle du inte vilja bli mickelsson.nets Mellanösternreporter! Hä!?

Roligt att läsa, Andreas! Ja, jag skulle allt vilja åka dit just nu! Snart kanske det blir för farligt. Abbas och Olmert strävar efter att nå en lösning på konflikten tills januari 2009. Det är väl visst då som Bush avgår som president och givetvis vill även han gå till historien som den amerikanske president som bidrog till den stora lösningen.

Jag tänker att ifall det inte blir någon lösning inom denna tidsram så kan det bli oroligt. Men det kan det bli ändå, med två stater. Tror också att den egentliga lösningen finns i Jesus Kristus och hans tillkommelse!
HannaN
18:46 9.4.2008


Förresten Joanna... Jag vet inte om jag har gett dig min blogadress: www.karischannah.wordpress.com (andra får nog också titta in :)
HannaN
18:34 9.4.2008


Jo, lite ha man lärt sig... :) Kramar till dig Joanna!
Joanna N.
15:12 9.4.2008


Fattar nästan inget, men fantastiskt Hanna! Min kusin... *stolt* Och Andreas likaså, fast vi inte är kusiner! :-)
חנה
12:07 9.4.2008


Jo Anette, vi ska forsoka traffas! Ja hor av mig... :)
חנה
12:05 9.4.2008


יופי! אני אתקשר לך! מה אתה אושה נםוף השבוע הזה??? כל טוב :)
Andreas
21:40 8.4.2008


...nevakesh...
Andreas
21:35 8.4.2008


Shalom Channa! :) Ein li akku be ha pelefon finni sheli ve ani lo use haze - aval iesh li mispar israeli! Zot (ha misaparim shel "orange" - ani lo rotze likro kol ha mispar po... :) 9097626. Ken, ani rotze lehipagesh ve ani rotze linsoa le haifa! ki ani be yerushalayim kol ha zman kol ha zman... :) aval im ani lo iachol linsoa le haifa, anachnu nifgeshu (?) be yerushalayim be pesach! ha kol beseder! :)
Annette
21:09 8.4.2008


Ani lo medaberet ivrit...men förstår ändå att du blivit duktig Hanna!! Jag vill gärna försöka träffas under pesach om vi hittar ledig tid :)
HannaN
15:46 8.4.2008


Andreas, shalom! Ani nisiti licthov sms lecha etmol, aval ani lo yodaat im ata mistamesh bamispar telefon hafinni shelcha, o ulai yesh li mispar yashan... Ratsiti rak lishol im yesh lecha zman lehipagesh ulai...? Ani gara bekibbutz Yagur karov leHaifa (lomedet ivrit), aval ani yavo leYerushalayim bapesach... Brachot ve kol tuv! :)
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén