Lyckans recept!

ALLMÄNT. Kurt Allén är en man som inte bara undervisar. Han vill heller berätta åt människor hur de kan få ett bra liv. Så gott som varje lördagkväll ordnar han te på torget i Borgå för ungdomar och andra.

Kurt är sedan länge tillbaka pensionerad, men hans aktivaste år verkar vara här och nu. Från alla församlingar har han välkomnat människor att vara en del av evangeliseringssatsningen, men hittils är det mest pingskyrkans folk som tagit på arbetshandskarna.

Mickelsson.net publicerar här är en del av Kurt Allens insiktsfulla undervisning som han ger till ungdomarna:

Visst vill du bli lycklig och lyckas i livet?

Här får du några grundregler för att det skall gå lyckligt för dig!

1. Upptäck att Gud älskar dig!

De flesta har nog läst eller hört talas om att Gud är kärlek. Men det är nog inte så många som verkligen tror det, för då skulle deras liv se annorlunda ut!

Tänk nu efter litet, att Gud allsmäktig som har skapat himmel och jord, är välvilligt inställd till dig och är villig att använda all sin makt och vishet för att hjälpa dig att lyckas med det liv som Han har planeret och skapat dig för! Du kan kolla vad som står i Bibeln i t.ex. Rom.5: 8 och 8: 32.

Det revolutionerade nog mitt liv helt när jag upptäckte att Gud är på min sida.

2. Om du gensvarar på Guds kärlek så kommer allting att samverka till ditt bästa! Rom.8: 28.

Kanske du tycker att allting är emot dig? Då har jag ett förslag: När du fattar att det är sant när Gud säger dig: JAG ÄLSKAR DIG!, så ta emot Guds kärlek och låt ditt hjärta svara: OCH JAG ÄLSKAR DIG GUD! Då kommer hela ditt liv att förändras.

3. Sluta upp med upproret mot Gud!

Det är ju ingen idé med det. För det första kan ju ingen vinna mot Gud. Och för det andra vill ju Gud bara ditt bästa. Hans livsprogram är ju det bästa och framgångsrikaste. Varför skulle man bekämpa sin egen lycka?

Det klokaste du kan göra är att sluta göra uppror mot Gud och be Gud om förlåtelse för ditt uppror.

Bibeln säger: ”Den som bekänner och överger (sina överträdelser), han får barmhärtighet.”Ords.28: 13. Du får syndernas förlåtelse och frid i ditt samvete. Och ”ett gott samvete är en daglig fest.”

4. Låt Gud rena dig från all medveten synd och orenhet.

Djupast sett är det synden som förstör vår glädje! Så enkelt är det! Helighet är vägen till salighet! Det står i Bibeln i Hebreerbrevet 1: 9: ”Du har älskat rättfärdighet och hatat orättfärdighet; därför har din Gud smort dig med glädjens olja mer än dina medbröder.”

5. Lycka är inte att bli rik, mäktig eller berömd.

Men många tycks tro det. Lycka är att bli ren och god och ädel som Jesus! Se i Rom.8: 29 där det står ungefär: ”dem har Han ock bestämt till att bli Hans Sons (Jesu) avbilder, Honom lika, så att denne skulle bli den förfödde bland många bröder.”

En kvinna som hörde hur andra hade problem med att få bönesvar sa: Men jag får alltid bönesvar. ”Vad ber du då om?” Jag ber om att bli mer lik Jesus och jag får alltid bönesvar! Ofta uteblir bönesvaren därför att vi ber själviska böner. Vi ber inte enligt Guds vilja. Jfr Jak.4: 3 och 1 Joh.5: 14. Men om vi söker Guds rike och Hans rättfärdighet först så kommer allt det andra som vi verkligen behöver att ges oss. Se Matt.6: 33.

6. Var positiv. Gör någon annan lycklig!

Då blir du själv lycklig. ”Som man ropar i skogen får man svar!” Jesus sa: ”Det är saligare att giva än att taga.” Lär dig givandets hemlighet! Jesus kom hit till världen för att ge. Jesus började inte sin predikogärning med att ropa ve och förbanndelse över alla syndare. Läs saligprisningarna i början på Hans bergspredikan i Matt. kap.5: ”Saliga är de, saliga är de…”

Hebreerbrevet (10: 24) uppmanar oss att ”uppliva varandra till kärlek och goda gärningar.” Uppmärksamma allt gott hos dina medmänniskor. Var mera tacksam än kritisk!

7. Var ödmjuk.

Eller man kunde även säga, var realist. Erkänn att du behöver Guds nåd och hjälp och vägledning. Låt Guds Fadershand leda dig.