Mikael under lördagens övning

Helg med inspirerande musiker i Missian

MUSIK. Under förra helgen fick Missionskyrkan svänga med i gospel under ledning av Mikael Svarvar.

Gospelhelgen i Borgå startades på lördagen med uppvärmning samt uppsjungning. Under tiden stegade helgens stjärna, Mikael Svarvar, in i kyrkan. Sedan var det bara att koncentrera sig för att lära sig alla stämmor, rytmer och lite twäänk som bara gjorde låtarna ännu trevligare att sjunga, vilket vi höll på med i princip hela dagen.

På söndagen träffades vi före konserten för att repetera allt vi lärt oss under helgen. Konserten började med att Missian Gospel Choir sjöng några låtar bl.a. Oh, it is Jesus och I go to the rock med Maria Åsvik respektive Elna Romberg som solister, båda även ledare för kören. Isabella Ström sjöng även solo i Min Gud tillhör äran. Dessa låtar ackompanjerades av "Babo" Björkell.

Efter att vi värmt upp publiken fick Mikael ta över estraden. Han sjöng några låtar från sin senaste skiva. Låtarna var väl uppskattade och väckte många känslor bland alla som lyssnade. Sedan var det dags att ge järnet för att visa upp våra kunskaper i de låtar som vi övat in med Mikael. På repertoaren stod bl.a. Healed och You covered me med Christopher Romberg som solist tillsammans med Mikael. Under låtarna var det bara att följa med vad dirigenten -som hoppade mellan pianot och golvet- visade så att man gick till rätt ”del” och inte fortsatte sjunga fastän det skulle vara en break. Bandet, som fick vara skärpt under hela konserten, bestod (förutom Babo och Mikael) av "Popp" Gustafsson, Dick Gustafsson och Tatjaana Kuivas. Kören och publiken fick även njuta av Mikael, Maria, Elna och Christopher som tillsammans sjöng Why we sing.

Det härligaste med att delta i helgen var förstås att sjunga och ha roligt, men även att lära sig av en så duktig musiker som Mikael. Han kan lära ut olika tekniker, spela piano så oerhört fint och inspirera alla så att man bara vill lära sig mer!!

Tack för en underbar helg, Maria och Elna, och ett speciellt tack till Mikael som tog sig tid att komma ner till Borgå!

Övning...
Kören in action
Mikael sjunger sånger från senaste cd:n "Hem"
"Oh, it is Jesus..."
Mikael och musikerna