Fast i något smått som hindrar dig?

Var inte rädd att fråga efter hjälp

ALLMÄNT. Om vi skulle ta bort all hjälp och alla tjänster från vänskap skulle det inte bli någon spännande höjdarrelation kvar.

Det är många gånger som man fastnar vid något riktigt litet problem men som man inte själv klarar av att reda ur. Det gör inget, det finns många som skulle bli glada att hjälpa dig ur situationen! Be Gud om hjälp och av din vän. Men tills du får hjälp - var inte bekymrad, allt ordnar sig.

Kända bibelcitat om bekymmer

Luk 8:14 Det som föll bland tistlar är de som har hört ordet men som mer och mer kvävs av bekymmer, rikedom och njutningslystnad och aldrig bär mogen frukt.

Luk 10:41 Herren svarade henne: "Marta, Marta, du gör dig bekymmer och oroar dig för så mycket.

Luk 12:11 När man ställer er till svars i synagogor och inför makthavare och myndigheter, så gör er inga bekymmer för hur ni skall försvara er eller vad ni skall säga.

Luk 12:22 Sedan sade Jesus till sina lärjungar: "Därför säger jag er: Gör er inte bekymmer för ert liv, vad ni skall äta, eller för er kropp, vad ni skall klä er med.

Luk 12:25 Vem av er kan med sitt bekymmer lägga en enda aln till sin livslängd?

1 Kor 7:32 och jag vill att ni skall vara fria från bekymmer. Den ogifte är angelägen om det som tillhör Herren, hur han skall göra som Herren vill.

Fil 4:6 Gör er inga bekymmer för något utan låt Gud i allt få veta era önskningar genom åkallan och bön med tacksägelse.

2 Tim 2:4 Ingen soldat är upptagen av bekymmer för sin försörjning. Han vill stå i hans tjänst som har värvat honom.

1 Petr 5:7 Och kasta alla era bekymmer på honom, ty han har omsorg om er.