Första dagen innan skoterhaveriet

Dags för Lappland igen - Evangelium på snöskoter

MISSION. Det känns som om vi precis kommit hem och så skall vi åka igen men å andra sidan känns det också som om vi har varit hemma länge nu. Nu är det dags för Lappland igen.

Det är nu en tid sedan vi återvände hem från vår förra resa till Lappland. Redan första dagen på resan gick en av våra snöskotrar sönder. Den rasade totalt så det enda vi kunde göra var att leta efter en annan och byta in det som var kvar av den gamla som nu säljs i delar och partiklar. Under några dagar var vi ute i terrängen runt staden Pello vid Torneälven. Vi träffade folk och fick vittna om Jesus. Dock fick vi också känna på hur det är att köra fast i djup snö med snöskotrarna och är inte gymmet intressant så skall man skaffa en snöskoter och köra fast.

Från Pello åkte vi till Rovaniemi där fortsatte missionen bland andra som var ute på sina skotrar i det vackra vinterlandskapet. Det är egentligen intressant att se människors reaktioner då det kommer två finlandssvenskar på två skotrar som det står God’s Army på. Ibland vet de inte vad de skall tro men det har öppnat upp till fina diskussioner och samtal.

Vi hade två skolor inplanerade denna resa men på grund av den rådande situationen med pandemin valde skolorna att flytta våra besök till framtiden. Huvudsaken är att dörrarna hålls öppna. Även ett dagcenter för missbrukare stängdes ner då nya restriktionerna kom men höjdpunkten på hela resan var dock inte WRC Rallyt utan ett ungdomshem med 12 ungdomar i Rovaniemi. Detta besök var värt hela resan. Ungdomarna lyssnade, ställde frågor och fick varsin bok.

Vi hade besökte även Siltala i Ylläsjärvi och höll en kväll med musik och vittnesbörd där samt ett möte i Pingstförsamlingen i Rovaniemi innan de nya restriktionerna trädde i kraft.

WRC rallyt kördes utan publik och det enda man såg var då bilarna körde på vägarna från och till banorna. Vi valde ut några platser där vi var parkerade med vår rallylikbil och vi hade fina diskussioner med de vi träffade.

Nu återvänder vi norrut igen och denna gång skall vi evangelisera bland snöskoterburna människor och skidåkare i trakterna kring Ivalo-Inari och Utsjoki. Under påsk kommer vi att stå utanför Jounis affär i Äkäslompolo, spela, sjunga, vittna om Jesus och dela ut min nya bok till de som vill ha en. Vi attackerar inte människor utan lockar dem gärna till oss på olika sätt (bilar, skotrar, musik…). Då har vi ett helt annat utgångsläge då vi börjar samtala.

Tyvärr har vi upptäckt ett motorfel på rallylikbilen som vi inte hinner eller har råd att åtgärda innan nästa resa så nu har vi fixat upp vår gamla SAAB 900 från 1992 som får dra släpet med skotrarna denna resa. Det skall nog gå bra det också och en gammal SAAB är alltid exotisk syn i trafiken bland dagens moderna bilar.

Många kanske tror det är lätt och roligt att lämna hem, familj och papegojor för att åka till Lappland men det är varken lätt eller roligt. Vemodet kommer över mig varje gång innan vi skall åka och det håller i sig tills vi får första möjlighet att vittna om Jesus. Då börjar det svänga och då vi fokuserar på Jesus och ser hur folk lyssnar är det något som sker inombords och man får kraft att inte ge upp. Dock är det alltid lika skönt att återvända hem.

Man får gärna vara med och stöda vår mission i Lappland genom föreningen Rockpastor Ministries rf: AKTIA IBAN: FI3649700010005435 BIC- / SWIFT: HELSFIHH / Penningsamlingstillstånd RA/2020/1657

Korv är bra att ha med sig
Sebastian och broder Miika i Pello
Kvällen på Siltala
Pingstförsamlingen i Rovaniemi
I skoterleden
En besvärlig situation
Träffade ungdomar på ett provkörningstillfälle i Rovaniemi
Broder Markku hade bjudit in oss till ungdomshemmet
O. Tänaks start första dagen. Han vann WRC rallyt i Rovaniemi
En strategiskt vald plats